Uitbreiding strategische samenwerking ForFarmers Nederland en Baks Logistiek

Borculo, 8 augustus 2019
Uitbreiding strategische samenwerking ForFarmers Nederland en Baks Logistiek

Bij deze willen wij jullie informeren over een belangrijke ontwikkeling bij Baks.

ForFarmers Nederland en Baks Logistiek breiden hun strategische samenwerking per 1 september 2019 verder uit met de overname van de activiteiten van Weihandel en Transport J. Daalhuizen. ForFarmers zal de verkoopactiviteiten van vochtrijke voedermiddelen op de varkenshouderij (zuivel (bij)producten) gaan verzorgen en Baks Logistiek zal de logistieke activiteiten van Daalhuizen voortzetten.

In 2017 startte de strategische samenwerking tussen ForFarmers Nederland en Baks Logistiek. ForFarmers richt zich primair op het aanbieden van Total Feed-oplossingen en Baks op de logistiek en transport van vloeibare voedingsmiddelen voor mens en dier. Het serviceniveau voor leveranciers en klanten – afnemers van vloeibare zuivel bijproducten – kan met deze uitbreiding naar de toekomst toe beter gewaarborgd worden. ForFarmers Nederland versterkt met deze uitbreiding haar reeds sterke positie in de markt voor vochtrijke en vloeibare voedermiddelen (DML).

Pieter Wolleswinkel, Directeur ForFarmers Nederland: “De strategische samenwerking met Baks bevalt zeer goed en betekent voor alle betrokken partijen een win-win situatie; van de leveranciers van zuivel bijproducten tot de boeren die de voeders geleverd krijgen. De samenwerking biedt de mogelijkheid dat we efficiënt kunnen werken, ieder in z’n eigen specialisme. Dat we dit nu verder kunnen uitbreiden, is een mooie stap.”

Jos Daalhuizen, directeur van Daalhuizen: “Enige tijd geleden besloot ik dat het tijd was voor me om te stoppen. In de beslissing onze activiteiten over te dragen aan andere partijen vond ik de zorg voor onze klanten, leveranciers en medewerkers van groot belang. We zijn ervan overtuigd dat Baks en ForFarmers het klantbelang net zo hoog in het vaandel hebben staan.”

Wat betekent dit voor Baks Groep?

Voor Baks Logistiek vormt dit een belangrijke stap in het optimaliseren van haar netwerk. Middels deze overname wordt het werkgebied nog beter verspreid over voornamelijk Westelijk Nederland. Tevens vormt het een mooie verbreding van onze bestaande diervoeder transportactiviteiten. Met de overname komt Baks in het bezit van 2 vrachtwagencombinaties die voornamelijk in het transport van weiproducten gespecialiseerd zijn. Ten gevolge van deze overname groeit het personeelsbestand met 1 chauffeur en is er een vacature voor chauffeur met standplaats Houten. In de loop van 2019 zal het wagenpark van de Baks Logistiek huisstijl worden voorzien.

Baks Agri Foods gaat de dagelijkse operationele afstemmingen met de fabrieken verzorgen. Deze activiteiten liggen in lijn binnen de huidige samenwerking tussen Baks Agri Foods en ForFarmers. Daarnaast zal Baks Agri Foods een nadrukkelijke rol gaan spelen bij overige co-stromen, zijnde niet kaaswei gerelateerd.

Wij kijken uit naar een plezierige samenwerking en wensen de nieuwe medewerker een hele mooie tijd bij Baks.