“Schema rijden: de perfecte balans tussen werk & vrije tijd”

“Schema rijden: de perfecte balans tussen werk & vrije tijd”

Chauffeurs Sebastiaan en Kevin aan het woord

Rijden in een schema. En samen met een maatje een vrachtauto delen; voor chauffeurs Kevin en Sebastiaan een bewuste keuze binnen Baks Logistiek. Sebastiaan: “Want dat levert veel vrijheid op: ik maak op deze manier echt deel uit van mijn gezin. Kevin vult lachend aan: “En je hebt daardoor ook tijd om het salaris op te maken. Als gezin doen we graag leuke dingen met elkaar.” Het duo vertelt vol enthousiasme over hun werkweek bij Baks Logistiek. Want er moet tenslotte ook nog gewoon gewerkt worden…

Met trots onderweg
Sebastiaan: “We hebben een zogenoemd vijf om vijf werkschema; dit betekent dat we vijf dagen werken en vervolgens vijf roostervrije dagen hebben. Verder werken we ook twee weekenden per maand, zodat het in z’n totaliteit beter in het jaarschema past. Hij lacht: “Op deze manier heb je best veel vrije tijd en dan heb je óók nog je vakantiedagen.”

“Bij Baks geef je – in overleg – zelf invulling aan je werkschema, die flexibiliteit is heel fijn. Zo heb ik de eerste stapjes van mijn dochter meegemaakt. Dat geldt ook voor onderweg; ik plan zelf mijn dag. Ik rijd gerust een half uurtje door, zodat ik aangenaam bij de boer op het erf kan staan in plaats van langs de snelweg. Die vrijheid hebben we. Dat maakt dat ik al zo’n zeven jaar lang met een lach op mijn gezicht rijd. Ik draag met trots de bedrijfsnaam op de vrachtauto.”

Daar sluit Kevin zich bij aan. Hij werkt bijna twee jaar bij Baks en is het maatje van Sebastiaan. Als ouder ondervindt ook hij de voordelen van het werken in een schema. “De balans tussen werk en vrije tijd is echt perfect zo. Ik ben ook veel bij mijn gezin. Het is gewoon een prachtbedrijf om voor te werken.” En dat ligt natuurlijk niet alleen aan de werkschema’s. “Als ik bij Baks binnenkom, dan kennen ze me bij naam. Ondanks dat we met zo’n 250 collega’s zijn. Er is veel betrokkenheid. Dat zit ‘em in diverse dingen, zoals de leuke pakketjes die thuis werden gestuurd in corona-tijd. Of de BabbelBaks, een document waarin eens in de zoveel tijd de stand van zaken van ons bedrijf wordt gedeeld. Er is geen geheimzinnigheid in de bedrijfsvoering, dat maakt Baks ook tot een fijne werkgever.”

Maatjes
Kevin: “Sebastiaan was mijn mentor chauffeur, zo leerde ik hem en het bedrijf op een goede manier kennen. Sebastiaan vervolgt: “Dat is standaard bij Baks. Er wordt veel tijd in je introductie gestoken. Voordat je bij wijze van spreken de vrachtauto instapt, heb je al heel wat gezien van het bedrijf. Het wagenpark word je uitgelegd, je loopt mee in de reiniging en de planning wordt met je doorgenomen. Dus wat gebeurt er allemaal bij Baks? Daar word je uitvoerig bij betrokken. Als ‘nieuwkomer’ krijg je vervolgens de kans om je op je eigen manier te ontwikkelen.”

Tussen Sebastiaan en Kevin klikte het meteen. Kevin: “We zien elkaar niet veel, want als ik werk, dan is hij vrij en andersom, maar we hebben regelmatig telefonisch en app-contact. ‘Onze’ vrachtauto heeft als standplaats Vriezenveen waar Sebastiaan woont, dus als het even kan, loop ik bij hem binnen voor een bakkie.” Sebastiaan vult aan: ‘Dat heb ik trouwens ook op eigen initiatief mogen regelen. We parkeren de auto bij een bedrijf hier in de buurt, erg comfortabel, maar ook veilig. Dat iets wat ik ook graag wil.”

Vertrouwen in elkaar
Een verantwoordelijkheidsgevoel dat beide heren gemeen hebben. “Als er onverhoopt iets mis is met de vrachtauto, dan trekken we aan de bel. We overleggen samen wie er langs de garage gaat. Dat geldt ook voor het schoonhouden van de auto. Als de poetsdoeken bijvoorbeeld op zijn, dan contacten we elkaar direct. Want onze vrachtauto is ons huisje; vroeger zou ik zeggen mijn eerste huis, maar doordat ik zoveel tijd met mijn gezin kan doorbrengen, is het tegenwoordig mijn tweede huisje.” Kevin vult aan: “Ik weet waar ik aan toe ben door te werken met een maatje. Dat geeft vertrouwen. Ik laat rustig mijn portemonnee bij Sebastiaan in de auto liggen; ik weet dat hij er goed op past.”

Door een vrachtauto samen te delen, is de auto zo’n zeven dagen ‘on the road’. Kevin en Sebastiaan lichten toe: “Dat is een mooi voordeel voor Baks; de auto kan op deze manier zoveel mogelijk rijden. Een win-win situatie. Want zo werkt het ook bij Baks, met elkaar probeer je zo goed mogelijk je werk te doen. Wij zijn soepel, dan gaat Baks ook soepel met je om. Werken moeten we allemaal, dan kun je dat maar beter doen bij een organisatie waar je op je plek zit.”

 

Bekijk vacatures ➜

Chauffeur Sebastiaan vertelt

Werken bij Baks

Staat er geen vacature voor jou tussen?
De deur staat altijd open voor getalenteerde werknemers!
Mail ons gerust:

toekomst@baks.nl

Of bel 0545 – 252 252

Job alert