Marcel aan het woord “Bij Baks hebben een gezamenlijk belang en dat ervaar je!”

Marcel aan het woord “Bij Baks hebben een gezamenlijk belang en dat ervaar je!”

Hij voelt zich helemaal thuis tussen de vrachtwagens, tankwagens, trekkers, opleggers en bestelwagens. Als bedrijfswagenmonteur zorgt Marcel Meulenkamp goed voor het materieel van de Baks Groep. Correctief en preventief onderhoud, elektrotechnische en softwarematige storingen, het inbouwen van nieuwe apparatuur? Geen probleem. Geen techniek is hem onbekend. Marcel zorgt ervoor dat collega’s weer zo snel mogelijk de weg op kunnen.

“Als kind had ik al een voorliefde voor groot materieel. Ik ging af en toe met mijn vader mee die internationaal chauffeur was. Ook de techniek sprak me toen al aan. Mijn vader was veel weg, dus ik repareerde zelf mijn crossfiets. Alles wilde ik proberen, ook al was het niet altijd met succes. Als tiener voerde ik mijn eigen crossmotor al op en sleutelde ik aan bedrijfswagens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik koos voor vmbo Autotechniek waarbij ik me gespecialiseerd heb in Bedrijfsautotechniek. De variatie in luchtremsystemen, cilinders en appendages, het grotere, zwaardere werk, dat vond ik interessant. Omdat ik pas op mijn achttiende een chauffeursdiploma kon halen, heb ik een monteursopleiding gedaan, wat zeker van pas komt als je chauffeur bent. Toen ik achttien werd, heb ik al mijn rijbewijzen gehaald.”

Mooi materieel
“Mijn eerste functie was internationaal servicemonteur voor groot materieel. Een leuke, uitdagende baan waar ik veel geleerd heb. Ik ben in de techniek blijven hangen. Van monteur ontwikkelde ik me tot Eerste Bedrijfsautotechnicus, keurmeester en internationaal servicemonteur. Een aantal jaren heb ik gewerkt bij een werkplaats welke de thuisgarage destijds van Baks was.
Na een faillissement van deze garage heb ik mijn oude functie als internationaal servicemonteur weer opgepakt. Het waren echter lange dagen, je werkt onder grote tijdsdruk en ik had een jong gezin. Regelmatig had ik nog contact met Baks Groep, die inmiddels de service en onderhoud in eigen beheer had. Toen in benaderd werd om hier te komen werken, twijfelde ik geen moment. De regelmaat sprak me aan, ik kende het bedrijf goed en Baks Groep heeft mooi materieel. De tankopleggers bieden veel technische uitdagingen.”

Zelf achter stuur kruipen
“Als bedrijfswagenmonteur heb ik heel divers werk. Ik houd mij onder andere bezig met het preventief onderhoud van trekkers en getrokken materiaal tot de APK en het ijken van de tachograaf. Het is geweldig om bij te dragen aan de wensen en afspraken die we met collega’s maken. Zelf kruip ik ook nog achter het stuur bij technische problemen op locatie of voor het omwisselen van wagens. Wat je repareert, moet je kunnen bedienen. Dat is voor mij noodzaak. Je hebt een beter beeld bij waar het probleem zit en hoe het probleem is ontstaan.”

Gezamenlijk belang
“Het werken bij de Baks Groep bevalt goed. Je werkt niet alleen met mooi materieel, kwaliteit gaat hier voor tijdsdruk. Ondanks dat de Baks Groep inmiddels een respectabele grootte heeft, heerst er een familiaire sfeer. Het is een bedrijf met korte lijntjes, waar iedereen elkaar kent. Zelf werk ik in een klein team dat veel vrijheid en verantwoordelijkheid heeft. We hebben een gezamenlijk belang en dat ervaar je. Eigen inzicht is belangrijk. Ik werk vier dagen in de week en soms op een zaterdagochtend. Zo ben ik een dag thuis bij mijn gezin.”

Goed gevoel
“Je hebt van die dagen die onvoorspelbaar zijn, waarop alles anders loopt dan gedacht of gepland. Als het dan toch lukt om alles te laten rijden naar ieders tevredenheid, geeft dat een ontzettend goed gevoel. Of als je wat extra zaken hebt geregeld voor een collega en hij belt op en zegt: top, dat heb je mooi gedaan! Dan word je daar toch blij van?”

Check onze vacatures

Bekijk de werkdag van Marcel

Collega's aan het woord

vacature-tankwagen-chauffeur-bunnik-baks-logsitiek

“Al vanaf kinds af aan wilde ik graag chauffeur worden. Ik geniet van de verantwoordelijkheid, grote zelfstandigheid en afwisseling. Het is een ontzettend mooi beroep."

Matthijs [Tankwagen chauffeur]

"Geen dag is hetzelfde! Dat maakt mijn werk zo afwisselend. Als alles volgens planning verloopt en mijn klanten zijn ook tevreden, dan is mijn dag helemaal goed!

Richard [Tankwagen chauffeur]

Werken bij Baks

Staat er geen vacature voor jou tussen?
De deur staat altijd open voor getalenteerde werknemers!
Mail ons gerust:

toekomst@baks.nl

Of bel 0545 – 252 252

Job alert