“Als Hoofd Planning heb je veel dynamiek in je werk, maar als afdeling houden we met elkaar de touwtjes in handen”

“Als Hoofd Planning heb je veel dynamiek in je werk, maar als afdeling houden we met elkaar de touwtjes in handen”

Ferry aan het woord

Het werk moet altijd doorgaan. Niet alleen bij Baks Logistiek intern, maar ook daarbuiten. Daar is Hoofd Planning van Baks Logistiek Ferry Kleinherenbrink zich maar al te goed van bewust. ‘Zijn’ afdeling zorgt ervoor dat het transport van voedingsmiddelen voor mens en dier in heel Europa tijdig op z’n plek komt. “Oftewel de puzzel elke dag weer rond krijgen, want we snappen dat wij een bepalende factor zijn in het totale proces van onze opdrachtgevers.” Ferry zit nog ‘maar’ iets meer dan een jaar op deze stoel, maar heeft zijn plek helemaal gevonden. Zoals hij zelf zegt: “Als alle omstandigheden goed zijn, dan heb je toch plezier in je werk?”

Ferry heeft altijd een plannersfunctie in de transportsector gehad. Bij zijn vorige werkgever werkte hij bijvoorbeeld dertien jaar. Wat maakt dat hij toch de overstap naar Baks maakte? “Ik ben midden veertig en dacht aan een nieuwe uitdaging, want het is ‘nu of nooit’. Dus toen directeur Frank Jansen – die ik al kende –  mij op mijn verjaardag in november 2020 feliciteerde en vroeg om eens koffie te drinken, was het moment daar. Alles viel op z’n plek.” De dynamiek die deze nieuwe uitdaging met zich meebrengt, was de reden om bij Baks aan de slag te gaan. “Ik weet op maandagochtend nooit wat ik op vrijdagmiddag doe. Maar met elkaar zetten we alle zeilen bij om alles in goede banen te leiden.”

Afwisselende werkweek
Er komt natuurlijk heel wat bij kijken om de logistieke én internationale puzzel elke keer weer kloppend te maken. “We werken voor een veelzijdigheid aan klanten. Met een aantal van hen werken we al lange tijd samen, maar er zitten ook ad hoc opdrachten bij. En we hebben zo’n 100 auto’s op de weg, dus er gebeurt altijd wel wat. Elke dag is anders, maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel mooi werk.” Eén ding staat voorop: snelheid en tijd zijn van onderscheidend belang. “Je moet daarin mee, dat verwachten onze klanten ook. Gelukkig zijn we gewend om snel te schakelen en maken we ook gebruik van moderne technologieën. Onze eigen boardcomputers zijn daar een voorbeeld van, ook als we niet ons eigen materieel inzetten. Ook in het contact met onze klanten schakelen we via de diverse moderne communicatiekanalen. dat typeert trouwens onze laagdrempelige werkwijze.”

Met een team van zo’n 15 collega’s werken we er elke dag hard aan om de vraag van de klant te vertalen naar de praktijk. “We gaan bij Baks heel familiair met elkaar om. Dat maakt het prettig werken. Ik ben officieel leidinggevende, maar zo voelt dat niet. Mijn managers Remco en Henk-Jan gaan bijvoorbeeld ook rustig op de vrachtwagen rijden als dat nodig is.”

Teamgevoel
Deze warme sfeer is een element dat medewerkers bij Baks weten te waarderen. Lange dienstverbanden zijn dan ook geen uitzondering. Een mooie vorm van loyaliteit die je veel bij het familiebedrijf terugziet. “Aan jubilea wordt altijd aandacht geschonken. Even met elkaar een bakkie koffie doen met een gebakje. Sowieso vinden ze het hier belangrijk om ook buiten werktijd met elkaar iets te ondernemen of een borrel te drinken. En een grapje op de werkvloer, dat kan hier ook. Iets dat de sfeer erin houdt”, lacht Ferry.

Bekijk de vacature nu ➜

Werken bij Baks

Staat er geen vacature voor jou tussen?
De deur staat altijd open voor getalenteerde werknemers!
Mail ons gerust:

toekomst@baks.nl

Of bel 0545 – 252 252

Job alert